Γραφείο Διασύνδεσης

Γραφείο Διασύνδεσης

Smart Innovation Symposium #2: Έρευνα και Καινοτομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις,

Αμφιθέατρο Κλειστού Γυμναστήριου Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, “ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Smart Innovation Symposium #2: Έρευνα και Καινοτομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Αμφιθέατρο Κλειστού Γυμναστήριου Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

“ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Πραγματοποιείται την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, από τις 09:00 μέχρι και τις 17:00, το Smart Innovation Symposium #2 (SIS) στο Κλειστό Γυμναστήριο Μάρκος Καραναστάσης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο Κρήτης. To SIS λαμβάνει χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και οργανώνεται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία της έρευνας και καινοτομίας στη λειτουργία και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια του SIS θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από 9 εταιρείες που υλοποίησαν ή υλοποιούν αντίστοιχα ερευνητικά έργα, σε συνδυασμό με παρουσιάσεις από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. και το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης και το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής. Το συμπόσιο θα κλείσει με ένα στρογγυλό τραπέζι όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ΜΜΕ, φορέων και Πανεπιστημίων, με έμφαση στην έρευνα και καινοτομία στο Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα.

Οι 9 εταιρείες που παρουσιάζουν ερευνητικά αποτελέσματα είναι:

  1. ENVIROPLAN A.E., (www.enviroplan.gr) μελετητική εταιρία με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, αστικών και μη.
  2. Βιοερευνητικά Εργαστήρια Α.Ε., (www.biolabcrete.gr), εργαστήριο αναλύσεων και παροχής επιστημονικής υποστήριξης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς
  3. GlafcoS Marine Ltd., (www.glafcos-marine.com), ναυπηγική εταιρεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα κυματικής ενέργειας αλλά και ρομποτικής, με δραστηριότητα τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στην Κίνα.
  4. Medical Waste A.E., (www.medicalwaste.gr), εταιρεία διαχείρισης νοσοκομειακών / ιατρικών / οδοντιατρικών και κτηνιατρικών αποβλήτων (υγρών και στερεών).  
  5. Λαγκουβάρδου – Σπαντιδάκη Ο.Ε.-Χημικοτεχνική, (www.chemicotechniki.gr), εργαστήρια παροχής εργαστηριακών αναλύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών
  6. Λάμπρος Περβολαράκης Α.Ε., ένα από τα μεγαλύτερα συσκευαστήρια σταφυλιών και κηπευτικών στην Κρήτη.
  7. Geosystems Hellas A.E., (www.geosystems-hellas.gr), παρέχει λογισμικό, προϊόντα και υπηρεσίες (inhouse ή μεταπώληση) στον τομέα της τηλεπισκόπησης.
  8. Proactive A.E. (https://www.proactive.com.gr/en), παροχή ολοκληρωμένων  συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς
  9. Ανέλιξις Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε., (https://anelixisc.gr) συμβουλευτική εταιρεία με πληθώρα αντικειμένων.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια των παρουσιάσεων. Ειδικό βάρος επίσης θα δοθεί από τους ομιλητές τόσο στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που κρύβονται στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αλλά και πως μπορεί επιτυχημένα να διεκδικηθεί χρηματοδότηση από τις ΜΜΕ. Η δράση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά εν αναμονή νέων χρηματοδοτικών ευκαιριών, τόσο Εθνικών (βλέπε «Ερευνώ-Καινοτομώ 2021-2027» της ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας) όσο και περιφερειακών (βλέπε Περιφέρεια Κρήτης). Ειδικά για τη ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινωθεί η δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ 2021-2027» συνολικού προϋπολογισμού 300.000.000 €.

Καθώς το SIS πραγματοποιείται παράλληλα με το Retaste 2022, διεθνές συνέδριο με αντικείμενο τη διαχείριση υπολειμμάτων τροφίμων, στους χώρους της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και περίπτερα των χορηγών του συνεδρίου όπως οι προαναφερθείσες εταιρίες, της Χαλκιαδάκης ΑΕ, του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χανίων (ΔΕΔΙΣΑ), της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και των εταιριών Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., Μέλισσα A.E., Θερμοκήπια Κρήτης Α.Β.Ε. και Ελληνικής Βιομηχανίας Περιβαλλοντικών Συστημάτων Α.Ε.Β.Ε. (Helesi S.A.).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

https://docs.google.com/document/d/1C7-kCYoykIwlhKI3j2efRCKLnCR47HLr/edit?usp=sharing&ouid=107948820846384895001&rtpof=true&sd=true