Γραφείο Διασύνδεσης

Γραφείο Διασύνδεσης

Προκήρυξη Δράσης «Φυτώριο Ιδεών» στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης – Υποβολή αιτήσεων έως 15/1/2024

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων

Στα πλαίσια του έργου «Δράσεις ακαδημαϊκής καινοτομίας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα Τεχνολογία και Έρευνας προκηρύσσεται η δράση «Φυτώριο Ιδεών» για το 2023.

Η δράση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή ερευνητικές ομάδες των παραπάνω Ιδρυμάτων, οι οποίες καλούνται να υλοποιήσουν μια καινοτόμο ιδέα που θα μπορούσε να εξελιχθεί, με την κατάλληλη βοήθεια, σε ένα πρωτότυπο προϊόν ή υπηρεσία.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα έχουν στη διάθεσή τους το ποσό των 3.000€ για την κάλυψη τυχόν δαπανών που θα απαιτηθούν για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου (μικροεξοπλισμός, αναλώσιμα, κ.λπ.) ή τυχόν μετακινήσεις ή έξοδα προώθησης των πρωτοτύπων, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και η υλικοτεχνική υποδομή του κάθε Ιδρύματος.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://ibo.crete.gov.gr/apply/ έως τις 15/1/2024. Θα επιλεγούν 12 συνολικά προτάσεις (3 από το ΕΛΜΕΠΑ), οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2024 – Νοέμβριος 2024.

Μπορείτε να δείτε: την Πρόσκληση, τον  Οδηγό Συμμετοχής και την Υποβολή Πρότασης στη δράση “Φυτώριο Ιδεών”

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον Οδηγό Συμμετοχής ή επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο του έργου από το ΕΛΜΕΠΑ. Αν. Καθηγητή Μάρκο Κουργιαντάκη (2810379677 | mkourg@hmu.gr). 

Το Φυτώριο Ιδεών θα μετονομαστεί σε Φυτώριο Ιδεών “Βαγγέλης Γρηγορούδης”, προς τιμήν του πρωτεργάτη του Φυτωρίου Ιδεών, Καθηγητή Βαγγέλη Γρηγορούδη που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή.

Με εκτίμηση,

Δρ. Μάρκος Κουργιαντάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής


Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Εσταυρωμένος, Τ.Κ.71410, Ηράκλειο, Κρήτη
Τ: +30 2810379677
K: +30 6977068798
W: www.hmu.gr/bat
Email: mkourg@hmu.gr