Γραφείο Διασύνδεσης

Καλωσόρισμα Πρύτανη Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σας συγχαίρει για την επιτυχία σας και την εισαγωγή σας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Σας ευχόμαστε καλή αρχή στις σπουδές σας!

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) είναι ένα φοιτητοκεντρικό Πανεπιστήμιο που προσφέρει σύγχρονες προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στις επιστήμες μηχανικού, στις γεωπονικές επιστήμες, στις επιστήμες υγείας, στις επιστήμες διοίκησης και οικονομίας και στις επιστήμες μουσικής και οπτοακουστικών τεχνολογιών. Οι προπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιό μας αφορούν σε μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων, σύγχρονους τομείς και ειδικότητες αιχμής με σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ όλα τα προγράμματα σπουδών παρέχουν τη δυνατότητα υλοποίησης πρακτικής άσκησης και εκπόνησης πτυχιακής εργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία, με την εφαρμογή σύγχρονων και ασύγχρονων μέσων τηλεκπαίδευσης με στόχο τη διαρκή υποστήριξη των φοιτητών, ειδικά στην εποχή της πανδημίας Covid-19.

Με το πέρας των προπτυχιακών σας σπουδών, σας δίνεται η δυνατότητα να φοιτήσετε στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΛΜΕΠΑ που προσφέρουν εξειδίκευση σε σημαντικούς τομείς των νέων τεχνολογιών, της οικονομίας και της υγείας, με έμφαση στην υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση για την καλύτερη δυνατή επαγγελματική προοπτική. Στο πλαίσιο της υλοποίησης των πτυχιακών, διπλωματικών και μεταπτυχιακών σας εργασιών, θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε έρευνες και μελέτες που λαμβάνουν χώρα στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο του ΕΛΜΕΠΑ (ΠΕΚ-ΕΛΜΕΠΑ), στα έξι Ινστιτούτα του, καθώς και στα τριάντα θεσμοθετημένα Εργαστήρια του Πανεπιστημίου, τα οποία αποτελούν ένα εξαιρετικό δίκτυο διεξαγωγής ποιοτικής έρευνας, παραγωγής νέας γνώσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας/τεχνολογίας.

Το ΕΛΜΕΠΑ, με Τμήματα σε όλη την Κρήτη, επτά στην κεντρική Πανεπιστημιούπολη στο Ηράκλειο, και από ένα στα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, προσφέρει σημαντικές παροχές στους φοιτητές του: δωρεάν σίτιση στις φοιτητικές λέσχες του Πανεπιστημίουδιαμονή στην ανακαινισμένη φοιτητική εστία 296 κλινών στο Ηράκλειο καθώς και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτηςπρόσβαση στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίουσυμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξηςενισχυτική διδασκαλία για τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα κ.α. Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν φοιτητικές ομάδες θεάτρου, χορού, καθώς και ραδιοφωνικός σταθμός, προσφέροντας πληθώρα επιλογών για ενασχόληση και ψυχαγωγία στον ελεύθερο χρόνο σας. Στην Πανεπιστημιούπολη του Ηρακλείου βρίσκεται επίσης το αθλητικό κέντρο «Μάρκος Καραναστάσης» που φιλοξενεί σάλα για καλαθοσφαίριση και άλλα ομαδικά αθλήματα, καθώς και αίθουσα γυμναστηρίου, όπου έχετε τη δυνατότητα να αθλείστε.

Το ΕΛΜΕΠΑ διαθέτει «Συνήγορο του Φοιτητή», όπου οι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας που παρέχει χρήσιμες υπηρεσίες εκπαιδευτικής πληροφόρησης και επαγγελματικής συμβουλευτικής σε φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, καθώς και Γραφείο Διεθνών Σχέσεων που αναλαμβάνει την υποστήριξή σας όσον αφορά στην κινητικότητα των φοιτητών σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και άλλων χωρών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο είναι επίσης μέλος της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου “Athena, ενός νέου ευρωπαϊκού θεσμού που θα σας παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μαθήματα, τα οποία εσείς θα επιλέξετε, σε άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και να μετακινηθείτε σε αυτά, ώστε να αποκτήσετε πολύτιμες εμπειρίες και εικόνες από την ανώτατη εκπαίδευση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο είναι ένα δημόσιο, φοιτητοκεντρικό Πανεπιστήμιο που συνεχώς βελτιώνεται και εξελίσσεται. Σας παρέχει πολλές δυνατότητες που μπορείτε και οφείλετε να αξιοποιήσετε. Σας καλούμε να αποτελέσετε το πιο ζωντανό κύτταρο της ακαδημαϊκής μας κοινότητας!

Τo Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα σας υποδεχτεί σύντομα στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας με φυσική παρουσία, καθώς το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά στις 4 του Οκτώβρη. Για να προστατεύσουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, την υγεία όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, σας προτρέπουμε να εμβολιαστείτε και να υψώσουμε όλοι μαζί ένα τείχος ανοσίας στο Πανεπιστήμιο.

Σας ευχόμαστε καλές σπουδές, καλή ακαδημαϊκή χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Νίκος Κατσαράκης
Πρύτανης Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Ημερομηνία: 24/09/2021

Δείτε και : https://www.hmu.gr/el/news/16818