Αρχική 9 Το ΕΛΜΕΠΑ με μια ματιά 9 Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας

Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (με έδρα το Ηράκλειο) προσφέρει ένα ανανεωμένο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών διάρκειας 4 ετών (8 εξάμηνα) που αποσκοπεί στην εκπαίδευση Κοινωνικών Λειτουργών ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, για να στελεχώσουν κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας.

Η εκπαίδευση στην Κοινωνική Εργασία, όπως και σε άλλες επιστήμες που έχουν ως άμεσο αντικείμενο τον άνθρωπο (ιατρική, νοσηλευτική κλπ) απαιτεί εφαρμογή της γνώσης και των δεξιοτήτων των φοιτητών σε πραγματικές κοινωνικές συνθήκες, φέρνοντάς τους σε συνεχή επαφή και αλληλεπίδραση με τα άτομα, τις κοινωνικές ομάδες, την κοινότητα.

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας έχει Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μέσω των ακαδημαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγών φοιτητών και εκπαιδευτικών αλλά και μέσω συνεργασιών σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο με Ευρωπαίους εταίρους..

Video – Παρουσίαση Τμήματος

Δείτε λεπτομέρειες για το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο ακόλουθο, σύντομο video.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας έχει εκπονήσει πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών και άμεσα πρόκειται να λειτουργήσει εκ νέου, τόσο ένα αυτοτελές, όσο και ένα διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών είναι υπο διαμόρφωση. Θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την έναρξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορίας από την ιστοσελίδα μας ή την κεντρική σελίδα του ΕΛΜΕΠΑ.

Το Τμήμα δέχεται υποψήφιους και για διδακτορικές σπουδές από τον Δεκέμβριο 2019.

Αγορά Εργασίας

Οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση και ενδεικτικά εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, σε Μ.Κ.Ο ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε: 1.Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας, προγράμματα Παιδικής Προστασίας, προγράμματα για ηλικιωμένα, ανάπηρα άτομα, 2.Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας ή/και Ψυχικής Υγείας, 3.Τομείς εκπαίδευσης (Μονάδες Ειδικής Αγωγής ή Σχολεία), 4.Κοινωνικές Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων ή Φυλακών, 5.Τοπική Αυτοδιοίκηση (Κοινωνικές Υπηρεσίες), 6.Κοινωνική Ασφάλιση, 7.Επαγγελματικό Προσανατολισμό (υπηρεσίες του ΟΑΕΔ κ.α), 8.Μονάδες Απεξάρτησης, 9.Συμβουλευτικά Κέντρα, 10.Υπηρεσίες για Μετανάστες –Πρόσφυγες, 11.MKO.

Δείτε τα σχετικά αρχεία για τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Άσκηση Επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού (ΠΔ 23 ΦΕΚ 6 30-1-1992)
Επαγγελματικά δικαιώματατα (ΠΔ 50 ΦΕΚ 23 26-1-1989)

Περισσότερα

Ιστότοπος Τμήματος: https://sw.hmu.gr

Κλείστε Διαδικτυακό Ραντεβού για να Μάθετε Περισσότερα για το Τμήμα που σας Ενδιαφέρει

Ιδιότητα

10 + 8 =