Γραφείο Διασύνδεσης

Γραφείο Διασύνδεσης

Η Σκακιστική Πανεπιστημιάδα θα διεξαχθεί στο φουαγιέ του Γυμναστηρίου Μάρκος Καραναστάσης το Σάββατο 20 Απριλίου με ώρα έναρξης στις 17:00 το απόγευμα και λήξη στις 23:00 καθώς και την Κυριακή 21 Απριλίου με ώρα έναρξης στις 11:00 το πρωί και λήξη στις 16:00 το μεσημέρι.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης
Συνδιοργανωτής: Περιφέρεια Κρήτης

ΦΟΡΜΑΤ ΑΓΩΝΩΝ

Α) ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ, Ελβετικό Σύστημα σε 3 γκρουπ, 9 (εννέα) γύρων:

• Α’ Γκρουπ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 25/11/2023

• Β΄Γκρουπ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 25/11/2023

• Γ’ Γκρουπ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 11/04/2024

Β) ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – Κλειστό Σύστημα Πουλ των προκριθέντων & Ανοιχτό Πανεπιστημιακό Κύπελλο Κρήτης

1. Πρωτάθλημα για την ανάδειξη του Πρωταθλητή της Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης.
Σύστημα αγώνων: Πρωτάθλημα Πουλ 10 ατόμων, 9 γύρων (όλοι εναντίον όλων).
Δικαίωμα Συμμετοχής: Οι 3 πρώτοι από κάθε γκρουπ της προκριματικής φάσης προκρίνονται στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Η 10η συμμετοχή στη τελική φάση θα αποδοθεί τιμής ένεκεν (wild card) από το Πανεπιστήμιο που θα διοργανώσει τη τελική φάση (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο). Σε περίπτωση αδυναμίας των τριών πρώτων ακολουθούν οι επιλαχόντες από κάθε γκρουπ με σειρά προτεραιότητας βάση της τελικής κατάταξης. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

2. Ανοιχτό Πανεπιστημιακό Κύπελλο Κρήτης
Σύστημα αγώνων: Ελβετικό Σύστημα 9 (εννέα) γύρων
Δικαίωμα Συμμετοχής: Όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές των 3 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του νησιού ανεξάρτητα αν αγωνίστηκαν στην προκριματική φάση.
Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης» του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Σε προσκαλούμε στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εκδήλωση της Παγκρήτιας Συνέλευσης Νέων, που διεξάγεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας νεολαίας (European youth week). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο εκδηλώσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Η Παγκρήτια Συνέλευση Νέων (Youth Crete) είναι πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, με όραμα να δώσει φωνή στη νεολαία του τόπου μας. Υλοποιείται από την Εντεταλμένη Σύμβουλο Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Θεοδώρα Κουτεντάκη με την στήριξη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και θέτει ως στρατηγική προτεραιότητα την ενεργή συμμετοχή, τη συνεργασία και την ενδυνάμωση των νέων, μέσα από εκδηλώσεις, δράσεις και προγράμματα.

Θεματικές της εκδήλωσης:

  • Ευρωπαϊκά Προγράμματα: Μάθε πώς να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Καθοδήγηση και συμβουλές για την επιλογή και την ανάπτυξη της καριέρας σου.
  • Επιχειρηματικότητα: Συμβουλευτική από ειδικούς για το πώς να ξεκινήσεις και να αναπτύξεις τη δική σου επιχείρηση.
  • Εθελοντισμός: Ενημερώσου για τις ευκαιρίες εθελοντισμού και τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

 Ομιλητές:

Κωνσταντίνος Πετρίδης, Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Μαριάννα Νικολοπούλου, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και Συμμέτοχος του Προγράμματος Erasmus

Μαριάννα Αλογδιανάκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Δημήτρης Σαμψωνίδης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κωνσταντίνος Βασάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και συνιδρυτής της ΜΚΟ “Bizrupt Lab” 

Σαράντης Σιμάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του εθελοντικού Σωματείου Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. 

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Θεοδώρα Κουτεντάκη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Σε προσκαλούμε να γίνεις μέρος ενός γόνιμου διαλόγου με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και προτάσεων για τη νέα γενιά.

Με εκτίμηση,

Η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να προκηρύσσει για το έτος 2024,

το πρόγραμμα χορήγησης του Βραβείου «Αθανασίου Σωτηρούδα» σε μεταπτυχιακούς φοιτητές πρώτου ή δεύτερου κύκλου σπουδών σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Θα χορηγηθεί ένα (1) βραβείο, ύψους 1.000,00 € (χιλίων ευρώ), για εκπόνηση έρευνας σε ένα από τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:

§  Έντομα Αποθηκευμένων Προϊόντων

§  Απεντομώσεις/Μυοκτονίες

Σε περίπτωση μη υποβολής προτάσεων στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα θα αξιολογηθούν προτάσεις και στο γνωστικό αντικείμενο

          «Έντομα Υγειονομικής Σημασίας».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (σε μορφή doc/pdf)

στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος (info@entsoc.gr),

με ταυτόχρονη κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως του ΔΣ της ΕΕΕ, (dperdikis@aua.gr και abarbetaki@yahoo.gr αντίστοιχα).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου 2024.

Το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΣΕΥ και το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας ΕΛΜΕΠΑ έχουν τη χαρά να φιλοξενούν την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, Ώρα 13:00 -15:00 στο Αμφ. Εκδηλώσεων της ΣΕΥ, τη διεθνή συμβουλευτική εταιρία, Grecruitment. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και πτυχιούχοι του Τμήματος θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στην άσκηση του επαγγέλματος, το σύστημα υγείας και τις συνθήκες εργασίας στην Κύπρο. Οι παρουσιάσεις για τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος και τη συνέντευξη εργασίας από εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας, αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ και στη διεκδίκηση θέσεων εργασίας /πρακτικής άσκησης στο ιδιαίτερα ρευστό, ανταγωνιστικό -σε διεθνές επίπεδο- εργασιακό περιβάλλον.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

΄Λίγα λόγια για το Προφίλ της Εταιρίας Greqruitment:

Η Grecruitment, διεθνής συμβουλευτική εταιρία, από το 2009 αποτελεί γέφυρα μεταξύ επιχειρήσεων και ταλαντούχων υποψηφίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Eδώ και 15 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες στελέχωσης επιχειρήσεων, νοσοκομείων, κλινικών και ιδιωτικών ιατρείων εντός και εκτός Ελλάδος.

Έχουμε αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού και έχουμε καταφέρει να στελεχώσουμε πάνω από 700 θέσεις σε χώρες όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Σκανδιναβία και Μέση Ανατολή.

Ως διεθνής συμβουλευτική εταιρεία, η Grecruitment παρέχει υπηρεσίες στελέχωσης θέσεων σε ποικίλους κλάδους όπως:

  • Ιατρική & Υγεία
  • Μηχανικοί & Τεχνικοί
  • Προγραμματιστές
  • Φιλοξενία & Γαστρονομία
  • Εκπαίδευση
  • Ανθρωπιστικές Επιστήμες
  • Προσωπικό αεροδρομίου

Περισσότερες Πληροφορίες: www.grecruitment.com

Χάρη σε μια σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη, οι νέοι Ευρωπαίοι θα συναντηθούν, θα ανταλλάξουν ιδέες και θα επιδιώξουν να κάνουν μια απτή διαφορά στην Ένωσή μας και πέρα

Από το 2019, η #vdLCommission εργάζεται για να σας υποστηρίξει (θ), με για παράδειγμα:

💳 Η Ευρωπαϊκή Φοιτητική Κάρτα – ενισχύει την εμπειρία Erasmus+ και απλοποιεί την πρόσβαση σε υπηρεσίες πανεπιστημιούπολης σε όλη την Ευρώπη

🎓 Το ευρωπαϊκό πτυχίο – θα σας κάνει να κινείστε απρόσκοπτα μεταξύ πανεπιστημίων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες

🧢 Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Μαθητεία – αυτό σας επιτρέπει να εργάζεστε σε διαφορετικά μέρη σε όλη την Ευρώπη (και ακόμα παραπέρα)

💼 Η Εγγύηση Νέων – εάν είστε κάτω των 30 ετών, θα πρέπει να σας προσφέρουν δουλειά ή ευκαιρίες σπουδών εντός 4 μηνών από την ολοκλήρωση του σχολείου ή την απώλεια της δουλειάς σας

🚅 DiscoverEU – δίνει την ευκαιρία σε 18χρονους να ταξιδέψουν με τρένο σε όλη την Ευρώπη και να βιώσουν την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά

Προσφέροντάς σας ευκαιρίες για εκπαίδευση, απασχόληση και κινητικότητα, θέλουμε να σας δώσουμε τη δύναμη να διαμορφώσετε το μέλλον σας και να κάνετε την Ευρώπη πιο περιεκτική, ευημερούσα και βιώσιμη.

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ!

Η 11η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων – IUF, έρχεται τον Απρίλιο, για πρώτη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης και θα φιλοξενηθεί στο πανεπιστήμιό μας!

Η ομάδα της IUF σε προσκαλεί σε μία μοναδική εμπειρία όπου πανεπιστημιακοί εκπρόσωποι από ευρωπαϊκές χώρες θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο με ‘σένα έτοιμοι να λύσουν κάθε σου απορία και να σε καθοδηγήσουν να βρεις το πρόγραμμα σπουδών που σου ταιριάζει!

Παράλληλα, θα μπορείς να παρακολουθήσεις ομιλίες ακαδημαϊκού, επαγγελματικού και συμβουλευτικού περιεχομένου!

Save the date

4 Απριλίου 2024 στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Κλειστό Γυμναστήριο “Μάρκος Καραναστάσης”, από τις 14:00 έως τις 19:30.

    Γιατί να επισκεφθείς την IUF;

  •  Θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις 20+ κλάδους σπουδών!
  •  Μπορείς να ανακαλύψεις 5000+ προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα με τη βοήθεια των εκπροσώπων κάθε πανεπιστημίου.
  •  Θα υπάρχουν χρήσιμες ομιλίες ακαδημαϊκού περιεχομένου αλλά και σχετικές με την επαγγελματική και προσωπική σου ανάπτυξη στις οποίες θα μάθεις πώς να ξεκινήσεις τις διεθνείς σπουδές σου, ποιες είναι οι τάσεις στην αγορά εργασίας και ποια τα επαγγέλματα του μέλλοντος, πώς να παρουσιάζεις σε κοινό και πώς να διαχειρίζεσαι πιο αποτελεσματικά τη σταδιοδρομία σου!
  •  Θα ενημερωθείς για τα πάντα όσον αφορά υποτροφίες και τις διαθέσιμες οικονομικές διευκολύνσεις!

Εάν ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις τα νέα ακαδημαϊκά σου βήματα, θέλεις να μάθεις για τα συστήματα εκπαίδευσης σε χώρες του εξωτερικού, έχεις απορίες για τα προγράμματα σπουδών, αναζητάς τρόπους για ένα καινούριο ξεκίνημα ή θέλεις να ακούσει ενδιαφέρουσες ομιλίες, σε περιμένουμε στη Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων IUF!

Μάθε περισσότερα στο iuf.gr

Ηράκλειο 14-03-2024

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
Με μεγάλη επιτυχία οι Ανοικτές Ημέρες Γνωριμίας ΕΛΜΕΠΑ – “Open Days 2024” στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η διεξαγωγή των εκδηλώσεων Ανοικτές Ημέρες Γνωριμίας ΕΛΜΕΠΑ –“Open Days 2024” του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Σχολεία από όλη την Κρήτη έχουν προγραμματίσει, καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 11 έως 15 Μαρτίου 2024, να επισκεφθούν τις Πανεπιστημιουπόλεις Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου ώστε οι μαθητές και οι καθηγητές/συνοδοί τους να ενημερωθούν για τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών που προσφέρει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια των τμημάτων του. Οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες (επιδείξεις, πειράματα, ομαδικά δρώμενα και μαθήματα) που σχεδιάστηκαν ειδικά για αυτούς, από το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και εργαστηριακό προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Οι Ανοικτές Ημέρες Γνωριμίας ΕΛΜΕΠΑ –“Open Days 2024” είναι ένας επιτυχημένος θεσμός των τελευταίων ετών, που συντονίζει το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου ενώ σημαντική είναι και η συνδρομή των εθελοντών φοιτητών καθόλη τη διάρκεια της ενημερωτικής εβδομάδας.

Αγαπητοί φοιτητές,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 3:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Β (πρώην ΣΕΥΠ) (https://maps.app.goo.gl/yXhYE6D134GKPCFQA)  θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με την πρακτική άσκηση Blue Book που προσφέρει 1000 θέσεις επί πληρωμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρακτική αυτή έχει διάρκεια 5 μήνες, από Οκτώβριο μέχρι Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα σας παρουσιαστούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι οι πρακτικές Blue Book και ποια είναι η διαδικασία αιτήσεων και συμβουλές για την αίτηση σας. Υπάρχουν θέσεις για όλες τις σχολές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε περισσότερα

Σας παρακαλώ να εγγραφείτε στην παρακάτω φόρμα σε περίπτωση αλλαγής του τρόπου της συνάντησης σε τηλεδιάσκεψη .
https://forms.gle/jYJXQ2FR5RM9iSvT8

Σας περιμένουμε
Με εκτίμηση 
Γιώργος Ψαλτάκης

Λόγω των κινητοποιήσεων στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο εξαιτίας του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» και με κύρια επιδίωξη τη διασφάλιση της βέλτιστης δυνατής διεξαγωγής των δράσεων ενημέρωσης των μαθητών ΓΕΛ & ΕΠΑΛ της Κρήτης, αποφασίστηκε η μεταφορά της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής εβδομάδας, Ανοικτές Ημέρες Γνωριμίας “Open Days 2024” στην αμέσως επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα 11 Μαρτίου έως και Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024,

Η περίοδος των δηλώσεων συμμετοχής των Σχολικών Μονάδων παρατείνεται έως και την ερχόμενη Παρασκευή 1/3 και ώρα 13:00

Σημαντική διευκρίνιση: Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σχολικών Μονάδων που έχουν ήδη καταγραφεί/δηλωθεί στη “Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής” του Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας, ισχύουν!!! Μεταφέρονται αυτομάτως την ίδια μέρα, αλλά για την νέα εβδομάδα (11/3-15/3). Οι Υπεύθυνοι Επικοινωνίας Των Τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ θα επικοινωνήσουν, προκειμένου να διευθετηθούν επιμέρους λεπτομέρειες για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό portal του Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας  https://career.hmu.gr/ και στο σύνδεσμο https://career.hmu.gr/open-days-2024/

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης ΔΥΠΑ διοργανώνει το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρες 10:00 – 18:00, στη Rotonda Private Hall (Σοφοκλή Βενιζέλου Μίνωος & Πελασγών, 71303, Ηράκλειο, Κρήτη), την 26η Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Ηράκλειο με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.

Δείτε περισσότερα: https://rb.gy/8qav6s